Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Motivasyon Mektubu nasıl olmalı? (1 viewing) (1) Guest
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Motivasyon Mektubu nasıl olmalı?
Motivasyon Mektubu nasıl olmalı? 1 Year, 2 Months ago  
Merhaba,

Motivasyon mektubu örneği vermek isterdik ama mektup örneği vermemiz pek doğru değil çünkü burda mektup örneği verirsek fikirleri, bakış açınızı daraltmış oluruz ve yazcağınız mektubun özgünlüğü kaybolur.

Ama mektuplar için bir kaç önerimiz var. Öncelikle siz bu mektupları okuyor olsanız neler arardınız mektupda bunu düşünün. İstanbulda düzenlediğimiz bir kursda "merhaba" ile başlayan bir mektup daha sonrasında bizi anlatan değerlere yer verilmesi, tarihi ve ünlü mekanlarımızdan söz etmesi ve bu mekanları büyük bir arzu içersinde gezmek istemesi araya Türkçe sözcükler sıkıştırması herhalde daha hoş gözükür.

Daha sonra kursun konusuna olan ilgisi bu yöndeki faaliyetrlerini anlatan bir kaç cümlede önemli olabilir.

En önemlisi bu arkadaş İstanbula geldiğinde eğlenebilecek mi, komik mi, eğleneceyi sever mi? Bu sorulara ilginç ve güzel yanıtlar sizi sıralamada bir adım öne taşıyacaktır.

Bir de başvurmak istediğiniz kursun anasayfasını da incelemekte fayda var. Oradaki "survival guide" dan işinize yarayacak güzel noktalar yakalayabilirsiniz.

İsterseniz "Beni seçmeniz için 50 neden diyin ve nedenleri sıralayın" veya başka bir şey yapın ama karşı tarafda öğrenciler bu mektubu okuduklarında "vay be" desinler, "Bu çocuk gerçekten bu kursa katılmak istiyor. Oturmuş uğraşmış, hemde bizim kültürümüzle alakadar, bizi seviyor ve de komik, yaratıcı bir tip" desinler.

Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz...
Uğur Işık (Admin)
Moderator
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Best Istanbul lulalim Location: İstanbul Birthdate: 1985-02-11
Logged Logged  

The administrator has disabled public write access.  
Cvp:Motivasyon Mektubu nasıl olmalı? 1 Year ago  
Iyi gunler,
Sizden bir kaç bilgi almak icin yaziyorum, yardimci olabilirseniz size simdiden cok tesekkur ederim.
Ben Pariste isletme okuyorum, hedefim : ilerde Turkiye ve Fransada olan bir sirkette calismak (Carrefour, Axa Oyak, Christian Dior...). Sene sonunda 1 aylik stajim var ve bu staji turkiyede yapmak isterim. Turkiyedeki sistem nasildir bilmiyorum Is alma icin, veya bir staj yapmak icin CV'nin yaninda Motivasyon mektubu yollaniyor mu ?? Motivasyon mektubu yollamak Bir mecburiyetmidir ??
Fransada bôyle ama Turkiyedeki sistem nasildir ?
Bana bu konuda yardimci olurmusunuz
Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum
Helin (User)
Fresh Boarder
graphgraph
Logged Logged  

Cvp:Motivasyon Mektubu nasıl olmalı? 1 Year ago  
Selam Helin,
Bu isler için aklima ilk IAESTE geldi. Yurtdisi stajlariyla ilgilenen bir ogrenci toplulugu sonucta.
Ayni sizin gibi yurtdisindan gelenler de oluyor staj için Turkiye'ye.
Varsa buna katilan arkadaslarim daha ayrintili bilgi verebilir.Ama ITU IAESTE web adresini verebilirim bilgi edinebilirsin belki oradan.

www.iaeste-itu.com

Kal saglicakla
Osman
Osman Gören (User)
Fresh Boarder
graphgraph
Logged Logged  

Go to top